Why set a goal you know you can reach?

10k sub40 50plus

Läs blogginlägget på svenska nedan

Joachim Berggren Hässelbyloppet 2014Yesterday, the Hässelby race took place. Stockholm’s fastest 10 km race. I myself ran the race seven years ago, 2014, in the time 44:41, my fastest time on the distance ever. Since then, I don’t think I have participated in any running competitions, only in the ski race Andörjan in connection with visits to Piteå, north of Sweden.

For many years I have had a theory. I think it is possible for a reasonably well-trained uninjured runner  with the right training to run 10 kilometers under 40 minutes. I will soon be 54 years old and if I want to test my theory myself, I will probably not have many years to go.

So with the motto “Why set a goal you know you can reach” (thanks for inspiration Kay) my goal is to run the 10 k under 40 minutes in October 2022. It’s going to be tough, it’s going to be awesome, and I’m going to do everything in my power to make it!

See you on the track!

Varför sätta upp ett mål man vet att man klarar?

10k sub40 50plus

Igår gick Hässelbyloppet av stapeln. Stockholms snabbaste 10 km-lopp. Själv sprang jag loppet för sju år sedan, 2014, på tiden 44:41, min snabbaste tid på milen någonsin. Sedan dess har jag inte deltagit i några löptävlingar, bara i skidloppet Andörjan i samband med besök i Piteå.

Under många år har jag haft en teori. Jag tror att det är möjligt för en någorlunda vältränad oskadad motionär att med rätt träning springa 10 kilometer under 40 minuter. Jag fyller snart 54 år och om jag själv ska testa min teori har jag nog inte många år på mig.

Så med mottot “Varför sätta upp ett mål man vet att man klarar” (tack för inspiration Kay) är mitt mål att i oktober 2022 springa milen under 40 minuter. Det kommer bli hårt, det kommer bli tufft, och jag ska göra allt i min makt för att klara det!

Vi ses i spåret!

 

0 0 votes
Article Rating